jueves, 4 de junio de 2015

Càlculs sobre l'edat del planeta

Tenia una teoria uniformitarista,però aplicada als èssers vius. Es tractava de la lenta acumulació de modificacions hereditàries, és necessitava molt temps per aconseguir efectes de gran magnitud.
Darwin, Lyell i altres naturalistes van intentar trobar un procediment que els permetés calcular l'edat de la Terra i van fer-ne diferents càlculs.( Amb muntanyes,velocitat acumulada, conques sedimentàries...) Aquests càlculs oferien resultats molt diferents entre ells i no concloents.

L'any 1862 William Thomson va afirmar que la terra havia estat algun moment de la seva història una esfera de roca fosa i s'havia anat refredant i que l'edat del nostre planeta no era de més de 90 milions d'anys. Ningú podia justificar científicament les seves teories.



William Thomson


Radioactivitat i edat de les roques

En 1903( William Thomson tenia quasi 80 anys) és van donar el premi Nobel pel descobriment de la radioactivitat. William, no havia tingut present aquesta font de calor.
La desintegració dels elements radioactius que hi havia en els minerals de les roques, es va començar a utilitzar per calcular l'edat de les roques.



Gràcies a la radioactivitat es va poder esbrinar l’edat de les roques, i això va permetre saber que l’edat de la Terra era de milers de milions d’anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario